Elaboració

És pels volts de Sant Joan quan ens disposem a recol.lectar les herbes aromàtiques per diferents zones de Rasquera i recollim les nous del noguer familiar de Benissanet (ambdues poblacions situades a la Ribera d’Ebre).

Un cop hem netejat els ingredients, els separem en mesures i els afegim –juntament amb l’aiguardent de 35% VOL- dins la damajoana de boca grossa.

Ja realitzada la mescla, deixem reposar les damajoanes durant quaranta dies a sol i serena.

A Rasquera (l’indret on procedim a l’elaboració del nostre producte), la tradició marca que el període de repòs és el comprés entre Sant Joan i la festa major de la localitat, Sant Domingo, que es celebra el 4 d’agost.

Transcorregut el període de maceració, colem el contingut de les damajoanes i – posteriorment- el filtrem dos cops.

 

Transcorregut el període de maceració, colem el contingut de les damajoanes i – posteriorment- el filtrem dos cops.

Després del filtrat, afegim 300 grams de sucre per cada litre d’aiguardent per deixar-ho reposar, a continuació, entre dos i tres mesos dins les damajoanes.

 

Tot el procés d’elaboració de la nostra ratafia és exclusivament artesanal i els processos són realitzats amb eines manuals.